Werkhuis

Al vele jaren is ’t Werkhuis het middelpunt van Zorggroep Hilzijn. Iedereen is iedere werkdag van 10.00 uur tot 16.00 uur op deze dagbestedingslocatie in Heythuysen. Er vinden allerhande activiteiten plaats op ’t Werkhuis. Zo kun je er schilderen, lassen, houtbewerken, meubels opknappen en nog veel meer. Alles in een ongedwongen, gezellig sfeer, maar wel gericht op de structuur die bij een echte baan hoort.

Hilzijn wil nog een stapje verder gaan dan andere zorgaanbieders, daarom is onlangs ook het participatiehuis opgericht. Eigenlijk valt alles rondom werk, dagbesteding, studie en uitkering van de bewoners onder het participatiehuis. Maar het wordt breder getrokken. Het verschil zit er in dat wij net een stapje verder gaan. Een voorbeeld: als een bewoner een nieuwe baan heeft, maar hij of zij heeft moeite met opstaan, dan zorgen wij dat we de avond er voor even met hem appen en dat hij de eerste paar werkdagen letterlijk door een collega gewekt wordt.

Wij vinden het belangrijk dat alles onder één dak te vinden is voor de bewoners van Hilzijn. Zo blijven de lijnen kort en kunnen ze op een vertrouwde plek aan de hand van een kleine groep professionals aan hun doelen werken.